لو عايزين تعملوا شكولاتة بيتي .. جربوا الخطوات دي:
– الشكولاتة الخام لازم تكون على درجة حرارة الغرفة
– نقطع الشكولاتة قطع صغيرة
– نجيب حلة فيها مية .. ونسخنها على نار متوسطة حتى تبدأ في الغليان
– نجيب وعاء تاني بيركس غويط مثلاً أو حلة تانية ونحط فيها الشكولاتة فوق حلة المية اللي على النار (double boiler)
– نقلب الشكولاتة بإستمرار فوق البخار لحد متذوب تماماً .. ونرفعها من على البخار
– لو بنستعمل شكولاتة بيضا دة وقت التلوين .. نقسم الشكولاتة على أطباق مختلفة ونلون كل طبق .. نحط نقطة أو اتنين على الشكولاتة ا نقلب ببطء .. لو عايزين اللون أقوى يبقى نزود نقطة نقطة
– نحط الشكولاتة في القوالب .. ونسبها تبرد برة التلاجة
– لما تهدى ممكن تحطها في التلاجة .. ولما تمسك نشيلها من القالب
نصايح :
– يفضل تخزين الشكولاتة الخام يكون خارج التلاجة ،،في علبة مقفولة
– لو معندكش قوالب .. ممكن نستعمل قوالب مكعبات التلج
– لو عايزين نعمل شكولاتة محشية .. نجيب القالب ونحط فيه طبقة من الشكولاتة المذابة … ونحط القالب في الفريزر 5-10 دقائق .. بعدها نحط حشو قليل .. بعدها نملا باقي القالب بالشكولاتة
– أنواع الحشو ممكن تبقى كرامل ، مربى عنبية ، نوتيلا
– لتلوين الشكولاتة أحسن حاجة نستعمل ألوان بودر أو ألوان زيت
– الشكولاتة الخام لازم تكون على درجة حرارة الغرفة
– نقطع الشكولاتة قطع صغيرة
– نجيب حلة فيها مية .. ونسخنها على نار متوسطة حتى تبدأ في الغليان
– نجيب وعاء تاني بيركس غويط مثلاً أو حلة تانية ونحط فيها الشكولاتة فوق حلة المية اللي على النار (double boiler)
– نقلب الشكولاتة بإستمرار فوق البخار لحد متذوب تماماً .. ونرفعها من على البخار
– لو بنستعمل شكولاتة بيضا دة وقت التلوين .. نقسم الشكولاتة على أطباق مختلفة ونلون كل طبق .. نحط نقطة أو اتنين على الشكولاتة ا نقلب ببطء .. لو عايزين اللون أقوى يبقى نزود نقطة نقطة
– نحط الشكولاتة في القوالب .. ونسبها تبرد برة التلاجة
– لما تهدى ممكن تحطها في التلاجة .. ولما تمسك نشيلها من القالب
نصايح :
– يفضل تخزين الشكولاتة الخام يكون خارج التلاجة ،،في علبة مقفولة
– لو معندكش قوالب .. ممكن نستعمل قوالب مكعبات التلج
– لو عايزين نعمل شكولاتة محشية .. نجيب القالب ونحط فيه طبقة من الشكولاتة المذابة … ونحط القالب في الفريزر 5-10 دقائق .. بعدها نحط حشو قليل .. بعدها نملا باقي القالب بالشكولاتة
– أنواع الحشو ممكن تبقى كرامل ، مربى عنبية ، نوتيلا
– لتلوين الشكولاتة أحسن حاجة نستعمل ألوان بودر أو ألوان زيت
يسلمو ايديكم
ردحذف